Dankzij sneeuwzooltjes rijden in de sneeuw

Help! Het gaat weer sneeuwen en je wil je pony of paard toch in de wei zetten of ermee rijden. Maar wat als de sneeuw onder het hoefijzer vast klontert? Een paar stappen door de sneeuw en je pony of paard loopt op klossen ijs die ook nog eens lastig te verwijderen zijn. Heb je al aan sneeuwzooltjes gedacht?

Zelf heb ik twee verschillende sneeuwzooltjes beschikbaar. Er zijn sneeuwzooltjes die je tussen de hoef en het hoefijzer kan bevestigen (op de foto de witte en zwarte zooltjes), wat natuurlijk wel een nieuwe beslagbeurt vereist. Ze zijn van rubber en de buitenkant kan op maat gesneden worden. De binnenste rand zorgt ervoor dat het sneeuw niet aan het koude hoefijzer blijft plakken


Huf Flex ringen

Een andere optie is de Huf Flex ring, een losse ring (de groen/blauwe) die je zelf aan de binnenkant van het hoefijzer kan drukken en weer kan verwijderen. Gebruik hiervoor de achterkant van de nijptang. Er is één nadeel: je kan ze verliezen. Om dit te voorkomen moet je de juiste maat kopen. De ringen zijn namelijk beschikbaar in vier verschillende maten. Vraag gerust welke maat jij nodig zou hebben.

 

Door de sneeuwzooltjes of de ringen kan de sneeuw niet meer samenklonteren en valt het bij elke pas onder de hoef vandaan. Kortom, veel rij- en weideplezier, ook in de winter! Houd er wel rekening mee dat je paard nog wel kan uitglijden.

 

Tarieven
Sneeuwzooltjes: 30 euro per paar (herbruikbaar)
Sneeuwringen (Huf Flex ringen): 40 euro per paar (herbruikbaar)

 

Meer info of bestellen? info@hoefsmidramon.nl