Rotstraal in de praktijk (met foto's)

Rotstraal komt vaak voor. Meestal begint de rotstraal in de middelste (nauwste) straalgroeve, die bij ontsteking gaat stinken. Hierbij een eerste fotoserie van een paard dat rechtsvoor en rechtsachter rotstraal heeft. Over een paar weken hoop ik een positief resultaat te laten zien.

Onder: 1e foto een gezonde straal, 2e foto rotstraal in de rechterhoef

Allereerst heb ik het aangetaste gedeelte zoveel mogelijk weggesneden, de straalgroeve zo goed als mogelijk schoon en droog gemaakt met een handdoek om daarna de straal met Hypozin pasta te behandelen. Hypozin ondersteunt en beschermt het behoud van een sterke gezonde hoefstraal, zodat deze weer de kans krijgt te herstellen.

Uiteraard heb ik ook meteen de achtervoet behandeld. De eigenaresse van het paard dient een week lang de stralen te behandelen met Hypozin. Binnenkort een vervolg!

Foto's Wendy Scholten, overname foto's niet toegestaan.